woensdag 16 januari 2013

Tenerife.............Nee!!

Vanochtend om 6 uur vertrokken uit Anfi del Mar. Quido met tegenzin want die zag het helemaal niet zitten. de rest wilde toch echt wel meer zien van de Canaries. Weinig wind, terwijl deze noord-oost zou zijn, zodat we konden zeilen. Maar de weersberichten hier kloppen echt voor geen meter. Alles dus weer motoren. Dus weer de windvane niet kunnen uitproberen. Eindleijk na bijna 4 weken de originele Aries stuurwieltrommel binnen en niet kunnen uitproberenm. Balen.
Op zich wel een mooie tocht. Bruinvissen gezien, Maarten (van de Mobilae) een dikke tonijn (bijna) gevangen(ik helaas niets). Viel er helaas af voordat hij de achtertrap van hun boot op kon. Tegen 17.00 uur waren we er en dat viel echt vies tegen. Los Christianos op Tenerife. Waardeloos!! Op open zee en dan eindelijk wind, die loeit om de boot. Inmiddels ook bewolkt en koud geworden. Geen goede ankerplaatsen op tenererife en de haven kan je niet in. Onvriendelijke Spanjaarden. Ook de andere havens hebben geen goede mogelijkheden voor ankeren of ligplaats in de haven. Maar snel terug naar Anfi. Volgende week slecht weer op komst en dan wil je hier echt niet liggen.
Vlak achter ons ligt nog een groot schip ook voor anker.Hoop op een rustige nacht want we liggen er niet al te ver van af. Morgen om 6 uur vertrekken. Dus niet alleen happiness maar af en toe ook afzien!!!!! Geswellig!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten