dinsdag 10 december 2013

Hoezo R U S T !!

Na een heerlijk tijd voor anker te hebben gelegen weer de haven in, omdat een Zweedse solozeilsters geprobeerd heeft om met haar boot bij ons naar binnen te komen. Ze had geen motor en de wind kwam uit het zuiden waardoor je al snel een heftige swell hebt. Op het voorzeil wilde ze de haven in varen, maar mislukt. Wij weer de pineut. Gelukkig is ze goed verzekerd en hebben we goed contact met haar. Ze vond het zoooo erg en zegt nu dat ze niet meer kan zeilen. Ook sneu




Nu weer wachten op reparatie en liggen prachtig aan laatste steiger.
In Las Palmas komt alles zo langzamerhand in de kerstsfeer. Zelfs een ijsbaan boven in het winkelcentrum van Las Arenas. Gezellige boel.


Maar ook op het strand


Vanaf gisteren is het al een drukte van je welste in de haven. Er wordt storm voorspeld en de golven lopen de haven binnen waardoor de steigers, en vooral de schepen, behoorlijk op hun donder krijgen. Van voor naar achter, van links naar rechts, wordt er gerukt aan de lijnen en klampen. De watersportshops doen dan ook goede met de verkoop van veren, rubbers en stootwillen. Nu maar hopen dat het spul heel blijft.
Momenteel staat hier tussen de 30 en 40 knopen wind. En het gaat zeker nog anderhalve dag duren. Bah!!! Maar ja hoort er bij. 


In ieder geval beter als het Duitse schip wat vanochtend op het strand lag. Niemand aan boord, maar wat een rotgezicht. Daar hoort een boot niet.


Nou ja, nog 1,5 dag storm uitzitten en dan gaan we gewoon weer verder met genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten