vrijdag 28 december 2012

"Bijna op de rotsen"

Vannacht een harde wind met opbouwende swell, rollen geblazen dus.
Na de verjaardag van Maarten te hebben gevierd, de auto gepakt en op naar Laspalomas en op zoek naar de toko in Sanfernando. Gevonden en ruim ingeslagen. Onderweg nog contact gehouden met de Mobilae die een oogje in het zeil zou houden mbt de boot. Na een lkkr doner te hebben gegeten kregen we een whatsapp van marjolein met "terugkomen"!!!!!!!
Een of andere mafkees had zijn boot vastgemaakt aan onze triplijn (zodat je altijd je anker weer los kan krijgen als deze ergens achter blijft haken) en daardoor ons anker losgetrokken. Wij dus op drift, gelukkig zag de Mobilae dit en is meteen op onze boot gegaan om extra schade te voorkomen en kon met de motor aan de kop in de wind houden, 4 meter voor de rotsen. Quido en ik aan boord en snel het anker opgehaald en verder weer uitgegooid. Arjen na een race over de snelweg de auto naar de parkeerplaats brengen. Irene de gaurdia civil erbij halen voor als we wel schade zouden hebben.
Al met al alles toch weer goed afgelopen en liggen nu weer vast aan 50 mtr ketting.
Nu zijn we maar verder gegaan met Maartens verjaardag te vieren. Proost!

Verstuurd vanaf mijn iPhone

3 opmerkingen:

 1. Fijn dat er zulke goede "buren" zijn!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt wel!!! Vandaag zijn wij dus aan de beurt om op te passen.:)

   Verwijderen
  2. lieve Ger en Quido,
   wat een schrik tussen al die mooie belevenissen door.
   Voor 2013 een behouden vaart en nog veel vaarplezier met iedereen die jullie ontmoet hebben en nog ontmoeten in de komende tijd. Veel liefs en groeten

   Willy en Hans

   Verwijderen