vrijdag 7 december 2012

Filmopnames voor 'En Solitaire'

Vanwege allerlei redenen liggen we weliswaar nog steeds in Gran Tarajal maar toch vervelen we ons geen dag.
 Nadat er nog hard gewerkt is aan onze boot door Pieter en Werner en wij natuurlijk. Kikkers in dek goed vastgezet en extra klampen gemonteerd, contactje in apparatuur wat was losgegaan weer gerepareerd, zodat apparatuur weer goed werkt en alles is weer als vanouds.

 Inmiddels vertrekken veel Nederlanders naar of van de Kaapverden naar de Carieb of Suriname en hebben we het druk met alle blogs te lezen. Wij hebben nog niet echt die behoefte. Bevalt ons prima hier. Mijn zusje komt de 26e met haar man en heb hier erg veel zin in. Heerlijk weer ff lekker bij te kletsen en elkaar te zien.

Verder gebeurt er hier veel momenteel. Er is een soort ‘kamp’ op de wal gemaakt en er ligt een grote racer (type Volvo Ocean) aan het eind van onze steiger. De hele dag lopen er filmmensen heen en weer want er wordt een nieuwe film gemaakt met Frankrijks bekendste acteur van dit moment: Francois Cluzet. Hij speelde de briljante hoofdrol in de film ‘Intouchables’ (nog niet gezien? Dan zeker kijken!) en nu staat hij dagelijks op onze steiger, zegt ons gedag etc. Was hij in de film ’Intouchables’ een keurige nette verlamde man, nu speelt hij de ruige zeiler. Langer haar, stoppelbaardje etc. Deze film gaat ‘En Solitaire’ heten en schijnt een mooie film te worden over een wereld omzeiler die in de problemen komt. Het is ontzettend leuk om de enorme hoeveelheid mensen bezig te zien. Vanmorgen nog cirkelde er een helikopter vlak boven de baai, naast onze haven. Of dat ook voor de film was weten we niet. Marjolein en ik zijn ook in de boot geweest; tjee wat is zo’n boot leeg binnenin!
Gisteren was het duidelijk ‘pers-dag’ en het leuke was dat de interviews met de hoofdrolspeler zich op de kade afspeelden met op de achtergrond onze boten! Hoe leuk. We komen zeker te weten op de Spaanse tv maar ja, daar hebben we niks aan want die kunnen we niet ontvangen. Ik ben even tussen de persfotografen gaan staan en heb zelf ook een paar kiekjes gemaakt, zie foto’s.

Gisteravond nog lekker gegeten met de Duitser en de Ier. Waren uitgenodigd en hebben heerlijk bij het havenrestaurant gegeten met zijn 6-en. Erg gezellig. We zullen ze best missen.

Verder liggen we hier op glashelder water en genieten we van wat er onder water te zien is. De meest prachtige vissen zwemmen voorbij en vanmorgen zagen we een flinke inktvis over de grond kruipen. We meldden het aan Spanjaarden die ook aan de steiger liggen en die kwamen direct om het beessie te vangen en te doden. Ze eten het vanavond op…… Tja, zo gaat dat. Ook zagen we vandaag een grote rog van ca 2 meter voorbij zwemmen. Helaas geen foto kunnen maken (te donker) en geen Spanjaard om hem te vangen. Morgen op naar Cran Canaria. Heb er zin in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten