maandag 25 juni 2012

Trossen los.

Morgen gaan we weer varen gelukkig. Hoewel Calais best een leuke stad is heb ik het nu wel gezien. Het begint weer te kriebelen. Als het goed is, is de wind morgen wat afgenomen en kunnen we om 5.40 uur door de brug (er zit daar nl een behoorlijke drempel waar je met laag water niet overheen komt).
Het verval is hier meer dan 6 meter.
Daarna kunnen we het gat uitvaren. Wel stroom tegen en wind is ook niet al te gunstig, maar we willen nu weg!!!!. Misschien een paar nachten doorvaren, dan kijk je niet op een paar mijl stroom tegen.
Vandaag nog wat klusjes gedaan. De grootzeilval slijt te snel door, het lijkt alsof er iets scherps in de mast zit. Buurjongen heeft van binnen gevijld en we hebben de oude val er weer opgezet. Gelukkig hebben we ook een reserve, mocht het toch mis gaan.

 







Verder heeft Bas de reserve marifoon antenne geïnstalleerd, mocht de mast overboord gaan dan kunnen we de schakelaar omzetten en de andere antenne gebruiken. We hebben de nieuwe kaarten 2011 van open CPN geïnstalleerd en de versie 3.0. Heerlijk eind gelopen door Calais, conditie toch wat op peil houden. Alles opgeruimd en morgen varen!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten