donderdag 28 juni 2012

Cherbourg

De tocht naar Cherbourg is verder prima verlopen. Helaas weinig wind zodat we het grootste deel hebben moeten motoren. Bij Cherbourg stond behoorlijk wat stroom en moesten goed opletten ivm de dwarsstroom bij de aanloop.

Bij aankomst  zijn we eerst voor anker gegaan ten noorden van de marina. Hier hebben we de makrelen burgemeester gemaakt. Zelf Bas (die geen visliefhebber is) vond het lekker. Tijdens het ankeren werden we overvallen door zo'n 50 boten die een wedstrijd hielden. Ik geloof dat ze ons als startschip zagen. Spectaculair om te zien en vooral te horen.


makreel smaakt goed




Na een goede nacht (met een perfect werkende ankerwacht op open CPN) 
probeerden we het anker op te halen wat nog een hele klus was. Bossen vol met 
wier, gras en andere rotzooi, wat vreselijk zwaar was moest met een mes losgesneden worden. 
niet meer omhoog te halen
mes erbij en snijden maar
     






Daarna de haven in om de niet werkende boegschroef te onderzoeken. Naar de kraan en er maar weer uit. Aan de schroef lag het niet. De breekpan was nog prima, dus konden we er weer in. Dag 260 euries.
Het was de riem die gebroken was in de motor van de boegschroef. Dus maar een nieuwe besteld en die komt hopelijk zaterdag aan. Balen, maar het hoort nu eenmaal bij het zeilen te horen.


 

Tijden het Happy Hour aan boord kregen we bezoek van de douane. 4 man sterk. Ik stond al klaar met de filmcamera maar dat werd niet op prijs gesteld. Totale controle van paspoorten en scheepspapieren en een hele zoektocht door het hele schip. Iedere kastje werd geopend. Helaas voor hun niets gevonden, hoewel ze wel lang naar de fles BB van Aukje hebben gekeken. Volgens mij wilde hij het wel ff proberen.Daarna naar het havenrestaurant en hebben we heerlijk gegeten en genoten van de franse wijn.


Vanochtend met het rubberbootje naar de stad in om broodjes te halen en de boel een beetje te verkennen en daarna ontbijten in de zon.

1 opmerking:

  1. Ahoi daar,

    Leuk om jullie zo te kunnen volgen. Ik kijk af en toe ook op Marinetraffic. Dat is helemaal leuk want dan zie je de koers die gevaren is. Fijne reis verder!

    BeantwoordenVerwijderen