dinsdag 3 juli 2012

en nog steeds.........Cherbourg!!!!

We liggen nu bijna een week in Cherbourg en begint nu langzamerhand te vervelen. De stad hebben we al bekeken. Prachtige gebouwen, mooie standbeelden (Napoleon te paard), kerken in geweest, berg beklommen, veel boodschappen gedaan, met rubberboot de stad in geweest en onderzeeër bekeken.
Heel de stad staat trouwens in het teken van de Titanic.

"Op 10 april 1912 legde de Titanic anderhalf uur aan in Cherbourg, de tijd die nodig was 281 passagiers aan boord te nemen. Honderd jaar later huldigt de stad ‘de reus van de zeeën’. Een nieuwe permanente tentoonstelling die gewijd is aan de emigratie en de geschiedenis van het passagiersschip opent haar deuren in La Cité de la Mer".

http://www.youtube.com/watch?v=yrcJGo0X7vg

Inmiddels hebben we Bas vaarwel moeten zeggen, die zit weer in het warme Nederland en wij wachten nog steeds op de riem voor de boegschroef.
Heel vervelend maar één troost; het weer zit niet ook echt mee. Veel zeilers vertrekken naar  de Kanaaleilanden maar zien we na een paar uur  weer terug komen. Tussen Alderney en vaste wal kan tot 8/9 knopen stroom staan en dan is het niet prettig vertoeven met wind tegen stroom. Draaikolken etc.
Tot nu steeds wel redelijk wat zon, maar erg koude temperaturen en de wind dus steeds uit het zuid/westen. Dit vooruitzicht houden we ook nog even. Toch  krijgt de lagere school jeugd nog steeds optimistenles en was er gisteren een triatlon in en om de haven. Wel leuk om te volgen. Vandaag was het wel heel erg slecht. De hele dag grijs en constante regen. Hangen, lezen, spelletjes, computeren en borrelen dus. Tot we verrast werden door 10 man politie. Weer paspoortcontrole, maar daar bleef het ook bij. Heb toch stiekum een foto genomen, hierdoor wel wat wazig.


1 opmerking:

  1. Jullie zijn alweer onderweg zie ik....Fijn te zien.
    De boegschroef is dus weer gerepareerd!
    Goede reis!

    BeantwoordenVerwijderen