zaterdag 14 juli 2012

Roscoff (Bloscom) - 'L Aberwarc'h

Woensdag 11 juli;
Eerst lekker uitgeslapen, mocht ook wel nadat ik pas om 03.00 uur klaar was met mijn blog. Werkte niet allemaal zoals ik zou willen. Maar de aanhouder wint. De hele dag was het koud en bewolkt. Vooral de wind was de boosdoener. "s Middags 5 km gelopen om om bij een supermarkt te komen en daar veel inkopen gedaan om de oversteek te gaan ondernemen.(vooral magnetronmaaltijden).
Even vergeten dat alles hier tussen 12 en 14.00 uur dicht is, dus moesten nog even wachten tot het weer open ging. Terug gelopen met rugzak en karretje vol boodschappen (wat ik ooit in Denemarken 2e hands op de kop heb getikt) Erg handig.

Donderdag 12 juli;
Regen, regen en nog eens regen. Een echet niks-doe-dag. Boekje, internet, borrel en eten. Tevens waren de tour de France zeilwedstrijden vanuit de haven. Helaas hele evenement verregent.Weinig gezien van alle bandjes en festiviteiten.

Vrijdag 13 juli;
Nog zo'n dag om niet verder te gaan. Harde zuid-westerwind, dus pal tegen en veel regen. Toch dorp nog even in geweest om brood te halen en broodje hamburger te eten. daarna snel weer naar de boot en de kachel en motor aan om warm te worden en op te drogen.
Dit is niet wat ik bedoelde!!!!
Daarna ontdekten we weer een gesis in de slang en was dus weer verder gescheurd. Gewoon verrot denk ik. Balen. Niets te krijgen hier.
Morgen lekker weer varen, voorspellingen zijn wat beter. Op naar warmere oorden.

Zaterdag 14 juli;
Om 7 uur trossen los. Zwak zonnetje was al te zien en de wind was matig, 4 tot 5 bft, helaas wel tegen. Dus weer alles opkruizen, en zooo koud in de wind. Maar ja, je moet wel als je verder wilt.
De laatste 10 mijl hebben we gemotord en zijn de rivier  'L Aber opgevaren naar 'L Aber Warc'h. Hier zouden we aan een mooring gaan liggen maar was bijna even duur als in de jachthaven, dus dan maar aan de vaste wal. (32 en 37 euro) met stroom en internet. Uiteindelijk om 18.30 uur aangemeerd.
Na een "anleger" heeft Ronnie voor ons een heerlijke Paella uit blik gemaakt men wat eigen toevoegingen, maar ging erin als koek. Ronnie ff wasje draaien en wij de tocht voor de komende dagen plannen.
Als de wind zo is als ze nu voorspellen, gaan we morgen om 5 uur varen richting Brest en dan de Golf over. Spannend!!!!!

foto's volgen (anders wordt het weer 3 uur)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten