maandag 23 juli 2012

langzaam aan verder

We zijn 3 hele dagen in Gijon geweest.
Mede omdat Ronnie zijn terugreis moest regelen en wij wilden graag dat de lekkage van een warm-waterslang gemaakt werd. Ronnie had al met de aanwezige materialen het een en ander gerepareerd, maar verholpen was het nog niet echt. Steeds sloeg de pomp aan en stond er wat water in de bilg. Vervelend. Monteur erbij en een nieuw stukje slang gemonteerd maar verholpen was het nog niet. Wel € 200 euries armer helaas. Communicatie is dan toch wel een probleem. Gelukkig heb ik mijn Iphone waarmee ik via google-translate een beetje verder kom en af en toe wat kan vragen in het Spaans. Type het in en de beste man leest wat ik bedoel en begint meteen in rap tempo te antwoorden. Ja,... dat volg ik dan weer niet.!!!! De slang zit door een gat in het polyster weggewerkt onder de boot en zien hem dus niet meer lopen en dus niet te verhelpen. heel vervelend.
Ook een probleem met de val, die slijt door. Ergens in de mast zit dus iets scherps. met de monteurs mee geweest naar verschillende bedrijven, maar meer als een nieuwe val konden ze me niet leveren. Dan maar weer tapen en door varen. Misschien is een stalen voorloop iets????? In la Caruna maar eens informeren. 

Donderdag avond heeft Ronnie ons verlaten. Om oo.oo uur met de bus naar Bilboa, dan met vliegtuig naar Barcelona en vervolgens naar Amsterdam en door naar Sneek. Een toppertje aan boord. Altijd ondernemend, optimistisch en gezellig. Zullen hem missen.
 Nu met zijn 2-en, is ook wel weer lekker en echt tijd voor elkaar. Samen de stad in geweest en 's avonds gewandeld over de kliffen, terrasje gepakt en bij band gekeken. Wat een drukte, leek wel of heel Gijon op stap was, maar wel gezellig.
 Volgende dag, zaterdag 21 juli, om 7.00 uur met hoog water vertrokken naar Ria de Ribadeo. 65 mijl verderop. Met een stevig windje van achter vlogen vooruit.Tijdens het aanlopen van de havens moet je hier wel goed uitkijken. Veel ondieptes met rotsen, stroming en je moet vertrouwen op je kaart. Gelukkig ging het weer goed en konden we een prachtig ankerplekje vinden.
Hier nog een dag gebleven, een echte luier uitrustdag. Niets gedaan. We waren te lui om het bootje in het water te gooien en de omgeving te verkennen. Puur gelegen in de zon, bij geslapen en geluierd.
 Morgen een nieuwe dag. We gaan naar Ria de Cedeira.

 

1 opmerking:

  1. Het klinkt allemaal heerlijk, en ook leuke foto's! Ben vooral fan van het filmpje met de dolfijnen natuurlijk WAT GAAF!!

    Geniet ervan :)

    Joey mist jullie stiekem wel al een beetje hoor.

    X Lianne

    BeantwoordenVerwijderen