maandag 30 juli 2012

La Caruna

Zaterdag 28 juli om 8 uur vertrokken met alleen de genua op. Zagen nog een paar dikke, grote, trage  bruinvissen zwemmen. helaas te laat om een foto of video van te maken. Zijn de laatste ria voor la caruna ingedoken, Ria de Bentanzos (Sada). We hebben zo iets dat we alles gezien willen hebben.
Vlak voor een grote jachthaven hebben we een mooring opgepakt, hopende dat we hier kunnen blijven liggen. Het weer valt wel een beetje tegen, bewolkt en  een stevige (vrij frisse) bries. Nog even de kant op geweest met het bijbootje, er zijn veel watersport-gerichte bedrijven, maar de taal is toch wel een probleem om de lekker waterslang te laten repareren. In la Caruna maar proberen.
Inmiddels is de zon er weer en is het ook meteen bloedheet. Heerlijk. Sta op het punt om te gaan zwemmen, maar iets houdt mij tegen.??! 's Avonds nog even de wal op geweest met het bootje.

Zondag 29 juli om 9.00 uur vertrokken naar La Caruna. Zonnetje erbij en motoren want er stond geen wind (3 knoopjes). Allemaal weer bruinvissen in de baai. Om 11 uur waren we in La Caruna, heeft wel wat. Ankeren mag hier niet meer, dus de haven maar in en kregen een plekje aangewezen door de haven meester bij alle andere Nederlanders.
Nadat we de boot hebben afgespoeld en ontdaan van al het zout de fietsen uit de crewcabin gehaald en op onderzoek uit. Prachtig. Wat een mooie omgeving en stad. Ik merk nu ook weer dat ik spieren heb.Bergie op en bergie af. Lekker gevoel!!!!Quido heeft het makkelijker op zijn elektrische fiets maar ik vind het heerlijk om weer wat energie te verbranden. Morgen weer.

Maandag 30 juli op tijd op om bij het havenkantoor voor een monteur voor de lekke warmwaterslang. Ca. 11 uur waren er 2 mannen, waarvan er één redelijk engels sprak en de ander het onderzoek  deed. De hele boot weer over de kop, omdat we hadden alles al vrij hadden gemaakt zodat ze er meteen bij konden. Alles bekeken en we moesten naar de ander kant van La Caruna varen waar hun werkplaats is, dus daar liggen we nu. Op de wind, is echt koud ook al schijnt de zon, dus maar lkkr verstoppen achter de boot op de steiger. Om 16.00 uur zouden ze komen, (na hun siësta) en hebben echt alles gecontroleerd;, tanks vullen, alle kranen en aansluitingen bekijken, en denken niet dat het een lekke slang is (van bakboord naar stuurboord, zo weggewerkt dat je er niet bij kan) maar water onder in het schip van de vorige lekkage voordat Ronnie en de mannen van Gijon er een nieuw stukje slang op hebben gezet. De pomp slaat nu om de 10 minuten aan, maar dat vinden zij normaal. Ik geloof er niets van!!!!!
Morgen gaan ze er eerst een nieuwe pomp opzetten, denken dat ie teveel druk opbouwd en een nieuwe vlotter en dan maar kijken. Geloof er niet erg in. Weet iemand of het normaal is dat een pomp 1 x per 10 minuten aanslaat. Bij mijn weten was dit nooit zo.
Vanavond weer lekker een eind op de fietsjes weggeweest, wat van de stad zien. Helemaal leuk.


2 opmerkingen:

  1. Hoi Ger en Quido, leuk weer van julie te horen. van pompen heb ik weinig verstand....misschien weet Arjen pompkopke er meer van.We hebben hier een mooie week op het water gehad.Nu even rust voor de Sneekweek. Wel naar Grou geweest voor het skutsjesilen. Donderdag naar Langweer.Sneek had plaats 3 en 4 dus gaat redelijk. Verder Olympische spelen en nog wat dingen voor school doen....ben nu wel toe aan vakantie! dat hebben jullie de komende 14 maanden nog dus geniet ervan! dikke tuut Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Om de 10 minuten aanslaan doet het alleen wanneer de druk weg valt in het systeem(klein beetje verlies kan )maar 6 keer in het uur is belachelijk.
    Anders is het de drukregelaar die bepaalt of de pomp moet lopen.
    Een pomp doet het of niet!!
    een pomp die teveel druk opbouwd?????onzin de druk regelaar verhinderd dat!!!!!!!!!!!!!
    Ik gok op de drukregelaar.

    Hennie ten Dam

    BeantwoordenVerwijderen