maandag 6 augustus 2012

Problemen zijn er om op te lossen!

Dinsdag 31 juli;
We hebben de hele nacht de pomp aangehouden en heb dan ook nauwelijks geslapen. Droomde al dat het hele elektrische circuit naar de Filistijnen was gegaan. Vannacht ook nog de stroom op de steiger er af, dus nog ongeruster!! Wij weten eigenlijk wel zeker dat het die dwarsslang is en zij zoeken maar op hele ander fronten. Toen de monteur vanochtend aan boord kwam schrok hij dan ook van de hoeveelheid water. Er is dus een lek!!!!! De monteur gaf ons dus ook meteen gelijk en ging meteen aan de gang met de dwarsslang te vervangen. Een heel karwei omdat deze helemaal in gelamineerd zit. Kan niet anders zeggen dat het wel vaklui zijn. Het lijkt nu goed dus wordt vast een goede nacht. Wij in de tijd dat de monteur bezig was op de fiets de stad in om heeeeel veel boodschappen te doen. Wanneer je voor 50 euro hebt wordt het gratis bezorgd, da's dus geen probleem. Verder nog wat geluierd, gelezen in de zon en spelletjes gedaan. Quido nog even met de tondeuse behandeld en ziet er weer wat toonbaar uit, vind ik zelf. De zeilmaker hebben we er ook nog bij gehad voor de val die steeds doorslijt, echte oplossing hebben we nog niet. Complimenten voor Masten en Zo, uit Sneek, die zo met ons meedenken.

Woensdag 1 augustus;
De boot was droog!!! Heerlijk. Nu nog wachten op de rekening, da's vast minder leuk!!Nou ja, moest toch gebeuren. Stad in geweest op de fietsjes en terrasje gepakt en wat echte Spaanse tapas geprobeerd,lekker. Geven 6 tot 7 beaufort uit, hoewel wij er hier niets van merken. Af en toe hangt er een donkere lucht maar als de zon er weer bij is is het meteen weer bloedheet. Blijft dus korte broeken en bikiniweer. Eind van de middag is de Bic Boss nog even geweest om naar de val te kijken en denkt een oplossing te hebben?? Liggen hier dus nog wel ff. Het weer is toch nog niet goed om de Atlantische oceaan op te gaan.

Donderdag 2 augustus;
Vandaag een luie dag. Beetje eten, drinken, lezen en wat spelletjes doen op de Iphone.Ze zijn bezig een oplossing te zoeken voor de grootzeilval. De val slijt tegen het aluminium naast de rollen bovenin. Nieuw zeil dus!!!! balen.Dit had Marcel van Masten en zo ons al verteld en wordt nu weer bevestigd. nu wil de goede man een pion door de bovenste kar doen zodat de val daar aan komt ipv aan het zeil. Doen we niet!!!!! Nog maar even over nadenken.

Vrijdag 3 augustus:
Vandaag om 11 uur weer naar Marina La Caruna gegaan. Probleem was opgelost. behalve de val dan.Dit moeten we onderweg nog maar bekijken. Daarna weer de fietsen gepakt en de rest van de stad en kust bekeken. Vanavond nog een concert op het plein van La Caruna gezien. Ze zijn hier ook gek op vuurwerk. Je hoort de hele dag knallen. Morgen weer varen, heb er zin in.

Zaterdag 4 augustus;
We beginnen de dag met regen en de vooruitzichten zijn niet goed. Wind tegen. Tijdens het ontbijt horen we ineens een knal en spat de zeerailing los van de terminal. Op dit moment is er geen bedrijf open dat het kan maken dus eerst maar met touwtjes vastgezet, wel link om zo te gaan varen. We blijven dus nog maar een daje en gaan de klusjes verder afmaken. Een giek-rem gemaakt omdat er met deze deining (swell) zoveel krachten op mast en giek komen dat we meer slijtage willen voorkomen.Banden op het dek gelegd waar we ons aan vast kunnen haken, mochten we met slecht weer naar voren moeten, dan val je niet overboord (hoop ik). 's Avonds nog even de stad in geweest, gezellig.

Zondag 5 augustus;
We zouden weg vanochtend maar regende en er hingen rare onweersbuien.Het zag er niet goed uit.We hebben besloten om de zeerailing toch maar hier te laten maken, hier kan het nog, want zonder is niet echt veilig. We hebben inmiddels leuk contact met Engelse mensen die ergere pech hebben en hier nog minstens 4 weken moeten blijven wachten voor onderdelen. Zijn druk aan het vissen geslagan. Quido haalt meteen een dikke zeebaars binnen, gevangen met een garnaal. Terwijl ik verder sta te vissen roept Quido me even en ga ik de kajuit in. Kom ik terug , hele hengel weg. Balen. Was van mijn vader, een mooie werphengel met molen. Een hele mooie nog wel!!!! Maar ja , er zijn ergere dingen. Gelukkig heb ik nog een uitschijfbare hengel met dobber. Na ons kaasfondue had Quido het goede plan om alvast naar Marina Seco te varen zodat we morgen de eersten zijn, om de zeerailing te vervangen,zodat we misschien nog wegkunnen naar een ander plaatsje. La Caruna was mooi, maar nu genoeg!


1 opmerking:

  1. Leuk om weer wat van jullie te horen...hier in de Sneek week is het weer ook wisselvallig, maar op de meer is het altijd beter dan eromheen. Toch veel zonnige perioden gehad en af en toe een fikse bui.(Zullen we in Thailand ook zeker krijgen) Gelukkig dat de lekkage nu is opgelost en zoals je zegt voor elk probleem is een oplossing. Dat weten jullie, heb ik een jaar voor moeten studeren, maar Amsterdam was geen straf, hoor!Nog hele fijne zeildagen toegewenst, zonder averij! Dikke tuut jezus.

    BeantwoordenVerwijderen