zondag 12 augustus 2012

Ria de Camarinas

8 t/m/11 augustus
We liggen nu een aantal dagen voor anker in Ria de Camarinas met nog een aantal (5) andere Nederlanders. Prachtig plekje bij strand en dorp. Regelmatig even met het bijbootje het dorp in voor boodschappen,de markt op, tapas eten of een koud biertje op het terras in de schaduw.
Eindelijk ook gezwommen. Nadat ik er eenmaal door was, niet meer te stuiten. Heerlijk!!
Ook gevist ...., maar meer als garnalen om mee te vissen hier niet gevangen.
Stroomvoorziening, windwapper en groot zonnepaneel, doet het perfect. Hebben niets te klagen. Altijd voldoende stroom.
Woensdag met rubberboot de rivier op geweest naar Puento del Puerto. Heel erg leuk en ook best wel spannend. Was erg kronkelig, laag water en er waren allemaal zandplaten.  Plaatselijke bevolking heeft ons op een gegeven moment omgeleid ivm met bepaalde visgebieden waar je vast zou gaan lopen. Ongelofelijk veel vissen op de rivier gezien. Bij het dorp konden we niet aanleggen, geen drijvende steigers. De plaatselijke bevolking legt zijn bootje in het midden van de rivier en trekt het met touwen weer naar de kant. Voor ons geen optie omdat het laag water was en we niet door de blups wilden baggeren zijn we weer terug gevaren. Op de terugweg zagen we allemaal mensen die gingen duiken, krabben en oesters vangen en plaatselijke bevolking die ook nog wat vis probeerden binnen te halen. Prachtige tocht, echt genoten.
Donderdag was het gas op en de groene flessen die we in Nederland hebben, hebben ze hier niet. We de blauwe campinggasflesje. Gelukkig heb ik er hier ook 2 van en na een zoektocht van een uur, had ik toch een nieuwe. Inmiddels was het 2 uur en dan houden ze hier siësta tot 5 uur. Alle winkels, terrassen vol en bij ieder restaurant een BBQ met vis . Dat moest iknatuurlijk ook proberen. Ben gek op alles wat ik niet ken. Vis alleen gekruid met heel grof zeezout. Erg lekker. Quido had friet, van verse aardappelen gemaakt. Ook niet slecht.
Mijn schoondochter is Française en had al verteld dat chipirones erg lekker zijn. Dit zijn kleine krokante inktvisjes. .Moest het natuurlijk ook proeven en ze had gelijk. Ze waren echt heel lekker. De helft maar meegenomen naar de boot want had net een hele vis naar binnen gewerkt. Normaal vind ik inktvis (in Holland) vreselijk, net rubber. ook de porto vond ik erg lekker hier. Kleine stukjes inktvis, erg lekker gekruid. Dit mocht ik proeven van Nederlanders die hier met de auto op vakantie waren.

Vandaag zijn we naar Muxio gegaan en liggen in de haven met nog een paar andere boten. havenmeester is hier niet, scheelt weer in de scheepskas. Feest in het dorp. allemaal muziek, eet- en drink tentjes, gezellig. Verwachting vwb de wind is slecht. Voor de komende dagen alles tegen en voor woensdag verwachten ze tot 9 bft. Wij liggen hier lekker, beetje lakken, vissen, lezen en contact met andere vertrekkers.
portugees leren zijn we ook mee bezig, maar dit valt vies tegen. Verband van de zinnen zien we nog niet echt. Misschien gewoon door gaan?????!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten