donderdag 17 januari 2013

Cadeautje

Na een heerlijke nacht geslapen te hebben op Tenerife, om 6 uur het anker op. Een erg donker nacht. Het eerste stuk op de motor, zaten we bijna in de netten van een vissersschip. De afstand was niet in te schatten en had niet de goede verlichting op. Gelukkig zagen we het op tijd en anders werden we wel gewaarschuwd door de schreeuwde vissersmannen. Haha. 

Zodra het wat licht begon te worden konden we de genua er ook bij trekken en hebben we een prachtige zeiltocht gehad. 20 tot 25 knopen (5 tot 6 bft), 45 graden aan de wind, soms wel wat een knobbelige zee maar het zonnetje erbij maakte het helemaal goed. 

De windvaan met nieuwe trommel geprobeerd maar deze moet toch nog wat strakker afgesteld worden. Wat professorisch geprobeerd en ging al een stuk beter. 

Vlak voor Gran Canaria werden we nog verrast door een school spuitende grienden. Dit is de kleinste soort walvis.Heb geprobeerd een foto te maken. Zie onder.

Nu voor het eiland ter hoogte van Mogan valt de wind weg en motoren we het laatste stukje naar Anfi del Mar. Zweeft er ineens een vliegende vis over het water heen. Dacht eerst een vogel omdat hij zo lang boven het water vloog, maar verdween later en kwam niet meer boven. Dat moet dus een vis zijn!

Al met al was deze dag echt een cadeautje! 



Verstuurd vanaf mijn iPhone 

--
Geplaatst door Blogger op De Impact op reisop 1/17/2013 04:57:00 PM




Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geen opmerkingen:

Een reactie posten