donderdag 31 januari 2013

Overwinteren

Weer terug op ons oude plekje, Anfi del Mar op Gran Canaria, waar we de 2 schildpadden bijna iedere dag langs zien zwemmen.
Een mooi ankerbaaitje voor de helft afgeschermd door de vele strandjes en appartementen. Omdat de wind hier bijna altijd noord-oost is lig je hier meestal goed en omdat het het zuiden van het eiland is, altijd mooi weer. Het beste van alle Canarische eilanden. Heb al 3 maanden geen regen meer gezien, wel iedere dag de zon.
Inmiddels zijn we hier zo bekend dat we eigenlijk gewoon aan het overwinteren zijn. Opstaan met de zon in de kuip, ontbijtje, koffie, boodschappen, water halen bij de jachthaven(waar we met de grote boot niet in kunnen/mogen),zwemmen en natuurlijk de boot onderwater krabben, want de aangroei van planten liegt er niet om. Verder is er altijd wat te klussen aan een boot en zo gaat de ene dag over in de andere.
Regelmatig hebben we leuke contacten met andere ankeraars in de baai en ontstaat er een gezellig sfeertje. We zeilen wat of nodigen elkaar uit voor een van specialiteiten van de kok, dan weer bij de een en dan eens bij de ander. Of luisteren of maken muziek zoals laatst bijv. op de Mobilae (catamaran). Gitaarspel en zang door Quido, Johannes (Duitser) en Estrela (Spaanse) en de rest natuurlijk als koor!!!. Super gezellig. Of borrelen op de Twins, een grote Nederlandse catamaran, die iedere winter hier in de omgeving chartert. We vervelen ons geen moment en kunnen de geniet-momenten goed vasthouden. Voel me dan ook echt bevoorrecht.
In maart is het de bedoeling dat we gaan oversteken naar Portugal, een oversteek van een kleine week, zo'n 600 mijl. We willen niet meer via Marokko, omdat we toch de laatste tijd meerdere nare berichten hebben gehad over de Marokkaanse kust. Onder andere door de vaak hoge swell die er kan staan en er zijn de laatste weken al meerdere boten vergaan, met alle gevolgen van dien. Medevertrekkers hebben daar een week moeten wachten om verder te kunnen gaan. Ze mochten er niet uit en kennissen van onze medereizigers zijn 2 weken geleden voor de kust van Rabat vergaan. (http://www.yacht.de/panorama/news/deutscher-skipper-ums-leben-gekommen/a77451.html) Nare berichten die je toch wel even aan het denken zetten. Maar hier komende weken eerst nog allemaal leuke bezoekjes. Eerst komt Randy, mijn zoon uit Braziliƫ, hier voor 4 dagen. Hij is voor 2 weken naar Nederland (en Canaries) In de voorjaarsvakantie komt mijn zusje met vriend en kids. Dus helemaal leuk om ze deze mooie omgeving te laten zien.
Vannacht waren we wakker geworden door een harde vlagerige wind. Alle ankeraars waren om 03,00 uur aan dek, want de wind loeide om de boten heen en we gierden van links naar rechts. Dicht op andere boten en ankerwacht was wel even nodig. Dat is dan weer even wat minder maar hoort erbij. De wind was hard en erg warm. Volgens de kenners komt er een Calima aan. (dat is een harde wind die veel Sahara-zand meebrengt). De mannen zijn overdag aan aan boord gebleven en de dames langs de kust naar Arguineguin gelopen en terug. Onderweg nog even gezwommen en de dag afgesloten met een koud biertje. Wat een leven. :)
We zullen zien wat de toekomst ons brengt.

2 opmerkingen:

  1. Dag Quido en Gerdie,
    zijn jullie daar nog ergens rond Gran Canaria?
    Groeten.
    Willy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Quido en Gerdie,
    zijn jullie daar nog ergens rond Gran Canaria?
    Groeten.
    Willy

    BeantwoordenVerwijderen