zaterdag 13 oktober 2012

Weer naar Europa.....Canaries

Een heerlijke week in Marokko gehad. Veel gezien van de directe omgeving. Veel gefietst.
Het binnenland intrekken met trein of bus hadden we geen zin in.
5x per dag krijgen we een melding wanneer het gebed plaats gaat vinden van uit vele windstreken.
Lekker wat rondlummelen,  de medina's bekijken en wat shoppen. Kruiden kopen, verse olijven, RVS koffie-expressomachientje gekocht, wat je gewoon op het gas zet. Verleiding weerstaan om een superklein, lief , vrolijk, enthousiaste puppie mee te nemen. Ik was echt helemaal verliefd. Maar gezond verstand heeft het tot nu toe gewonnen.

Verder beetje eten op terrasjes of in de medina. Kost echt helemaal niets. Met 5 personen eten; kip, sla, rijst, patat en fris bij de locals voor 80 Dirham = nog geen 8 euro totaal. En vooraf nog heerlijke tagine met brood. Later op een ander terras nog 3 muntthee en een cola voor 15 diran = € 1,5..
Marokko is echt geweldig. Fantastisch weer met super temperaturen. En dan te bedenken dat het in Nederland herfst is, brrrrrr.  Kan me er niets bij voorstellen.

De mensen zijn hier erg gastvrij en helpen je waar ze maar kunnen. Praten Arabisch, een enkeling spreekt Engels en de  meesten spreken  Frans.  Ik wat minder, maar red me overal wel uit en krijg wat ik hebben wil. De rem van mijn fiets zat vast, dus daar bij een mannetje laten maken. Wilde er niets voor hebben. Toch wat gegeven,Nam hij wel dankbaar aan.

Wel is het hier oppassen met de hygiëne. Iedereen doet zijn slippers uit als ie op de boot gaat om te voorkomen dat je eitjes van kakkerlakken mee naar binnen neemt. Net als karton wat om de verpakkingen zit. Er afhalen en weggooien. Ben benieuwd of wij ze nog aan boord krijgen. Ook op de Canarisch is het opletten geblazen.

Vanmiddag water (met veel chloor) getankt, benzine voor de bijboot en diesel (á  €0,75 de liter), echt lachen. Verder alle winterkleren gewassen en en onder het bed opgeruimd.
Inmiddels zijn van de 12 Nederlandse boten er nog een stuk of  5 in de haven en gaan er morgen 4 met ons mee. Havengeld betaald en morgen nog uitklaren bij politie en douane en zullen we de drugshond weer aan boord krijgen. Ben benieuwd hoelang dit weer gaat duren.

Op naar de Canarisch. Zo'n 4 dagen/nachten varen. Windverwachtingen waren goed, tussen de 20 en 30 knopen, voor de wind,maar begint nu al weer in te kakken. Toch maar vertrekken en zien wel. Steeds zuidelijker (oh oh, hoe kom ik ooit terug?)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten