woensdag 10 oktober 2012

Rabat

Zaterdag 6 oktober om 7.30 uur vertrokken richting Marokko samen met de Zeemuis. Zoals we inmiddels al gewend zijn stond er weinig wind, dus begonnen we weer vrolijk te motoren, helaas. Hoe verder weg we kwamen, hoe warmer het werd en het werd echt zeilen (met motor aan) in bikini. Heerlijk die warmte. Inmiddels was het water al meer dan 1000 meter diep geworden en echt helblauw. Prachtig om te zien.

2 vislijnen uitgegooid maar niets gevangen, wel een kunstaas-visje kwijtgeraakt. Toch iets gemist????? Onderweg nog een klein vogeltje op bezoek gehad die zelfs in de kuip kwam zitten en ook nog een kijkje in de kajuit nam. Na 1.5 uur gerust te hebben ging hij zijn eigen weg weer. Tegen de avond gegeten in de kuip nadat we een zure pasta overboord hadden kunnen gooien. Met deze warmte merk je wel dat alles zeer snel bederft.
Inmiddels was het donker geworden en gingen we af en toe even een tukje maken. Echt in het ritme van wachten lopen zitten we nog niet. Daarvoor zijn de tochten nog te kort. Nadat ik een paar uurtjes geslapen had stond er wind en konden we de motor uit doen en de Aries (windvaan) proberen. Niet echt een succes in het donker. Om alles af te stellen met die touwtjes, zonder dat je veel ziet. We kregen dan ook prompt 2x een gijp.Bij licht maar weer eens proberen.
Na zo'n 7 uren zeilen, later met de windvaan, maar werkt nog niet zoals die moet. Waarschijnlijk ook door te weinig wind, konden we de motor weer bij zetten anders liepen we echt veel te langzaam.
Inmiddels al weer lekker warm geworden, zo'n 30 graden en volop zon. Ik weet al bijna niet meer wat regen is. Ineens zagen we naast de boot een griend (kleine walvis). Ik denk zo'n 10 meter. Helaas te laat om een foto te kunnen maken, wel een imponerend gezicht zo'n groot beest naast je boot dat water omhoog spuit. 

Na 185 mijl afgelegd te hebben waren we om 18.00 uur (Marokkaanse tijd, scheelt 2 uur met Nederland) bij de havenmond van Rabat en werden we door een klein bootje van de politie binnengehaald. Eerst inklaren. Kregen meteen een drugshond aan boord met 2 mannen van de douane, die het schip van buiten en van binnen doorsnuffelde, zonder resultaat dus. Daarna mocht Quido alleen van boord om alle papieren in te vullen. Nogal wat gedoe.
Na 1,5 uur konden we eindelijk naar de haven. Allemaal een beetje katterig door vermoeidheid. Wijntje en meteen allemaal in coma.

 Na een heerlijke nacht gemaakt te hebben de volgende dag de hele boot lekker ontzouten, wassen, en knoeien met water. Fietsen eruit en de stad in.
De medina bekijken en wat shoppen.
Levende kippen die ter plekke geslacht werden, lekkere kruiden, dadels, olijven, vers fruit, zoute citroenen gekocht en eten waardoor je echt merkt dat het een ander cultuur is. Pilsje op het terras is er niet te krijgen. Water, verse jus, of muntthee is trouwens ook niet verkeerd.
5x per dag hoor je uit alle hoeken de oproep tot gebed. Al met al een leuke ervaring om even te proeven aan een ander cultuur.

Zodra de wind een beetje aanwakkert vertrekken we naar Lanzarote. (ca 460 mijl, 4 dagen varen) Morgen nog even genieten van de Medina's, tanken, (water en diesel รก 0,80 cent de liter), Marokkaans eten proberen en hopelijk een supermarkt vinden voor een beetje voorraad aan te vullen.
 De gribfiles goed bekijken en donderdag of vrijdag op naar de volgende bestemming.

1 opmerking:

  1. Wow... lieverds, een andere cultuur. Super mooi om dat mee te mogen maken. Mis jullie! Verjaardagen komen eraan en daar horen jullie wel bij.... Gan op de 21 zeker proberen met jou contact te maken Gerdie..
    Liefs en super vette dikke zoen
    Simone

    BeantwoordenVerwijderen