dinsdag 4 september 2012

3 maanden zonder werk

Inmiddels al 3 maanden niet meer aan het werk. Vreemd!! Ook wel lekker. Geniet iedere dag van alle ervaringen, het weer, de omgeving, het nieuwe en onbekende, maar denk ook veel aan mijn collega's en bewoners.
Wat voor een dag is het vandaag?? Dinsdag, ok  dan hebben ze vanmiddag zwemmen. En zo de hele week door. Zouden ze me al vergeten zijn?? De bewoners vast, want de meesten zijn dementerend. Maar ja , zo gaat het in het leven.

Wij trekken langzaam aan steeds meer zuidwaarts en dat is aan de temperatuur te merken.Inmiddels rond de 27 graden. Heerlijk, alleen ga je wel steeds minder in de zon zitten. Alles went dus.. Bijna iedere dag mooi weer, wel weinig wind, dus het zeilen hier valt wel wat tegen. Eigenlijk hebben we het best wel druk.
Wassen, boodschappen doen, alles neemt 5x zoveel tijd dan wanneer je gewoon thuis bent. Eerst met je bootje ergens aan de wal zien te komen. Je hebt met hoog en laag water te maken, dus dat lukt niet altijd. In de jachthaven willen ze je vaak niet hebben als je voor anker ligt, dus dan moet je ergens aan een kade een plekje zien te vinden. Dan zoeken om een supermarcado, soms einden lopen en dan alles weer terugbrengen naar je bootje en weer terugvaren. Terrasje onderweg en halve dag is weer om. Zo dus ook met wassen.

Inmiddels verschillende Ria's gehad.
Ria de Arousa was zo groot. Viel ons erg tegen. Misschien door de ZW-wind die we hadden. Slechte ankergrond en overal van die vispallets waar je einden voor om moest varen.Kost je zo een halve dag.
Uiteindelijk een plekje gevonden, mooi beschut maar werden wel om 7.00 wakker gemaakt door wel 60 bootjes die allemaal voorbij raceden in hun visbootjes om schelpen te schrapen.En wij maar rollen op hun golven. Ankerbol hebben ze ook eraf gevaren dus gebruiken nu maar een stootwil.
Op naar de volgende Ria .Ria de Pontevedera.
Hier super genoten, waarbij we in Roxo aan een mooring lagen voor 10 euro per nacht en 24 uur per dag met een watertaxi konden worden opgehaald om naar de kant te gaan. Leuk plaatsje, erg mooi en geen swell!!! Terwijl we net aan de mooring lagen zwommen er 6 erg grote bruinvissen voorbij. Prachtig.
Zouden we uit eten, konden we niet eerder als 21.00 uur terecht. Moet nog steeds wennen aan die Spaanse tijden. Tussen 14.00 en 17.00 uur alles dicht en eten vanaf 21.00 uur 's avonds. Hmmmm! maar is wel de charme van andere culturen.
Na een paar dagen weer verder naar het zuiden; Ria de Vigo. Voor Cangas. wat een ramp. De hele middag en avond veerboten om de 20 minuten en rollen maar weer. Ging tot 1 uur 's nachts door en daarbij ook nog kermis met loeiharde muziek to 2 uur denk ik. Volgende dag maar snel weer weg op naar Bayona.
Een supermooie baai waar je beschermt ligt tegen bijna alle windrichtingen. Hier blijven we nog lekker een dagje. Mooi weer, lekker zwemmen.
Log gemaakt, wat vast zat en de nodige adrenaline gaf om die uit de boot te trekken. Het water spoot wel een halve meter de boot in, maar is volgens mij gerepareerd.
(het log geeft de snelheid van de boot door het water aan, en is makkelijk om te zien of je stroom mee of tegen hebt. Als het lang in het water zit kan er aangroei op komen, pokken, modder en gras, zodat het wielletje niet meer draait en dus niets meer aangeeft op je meters) log helemaal schoongemaakt en toen moest het er weer in. Het hart zat in mijn keel maar alles is gelukt. Trots op mezelf!!!
Morgen nog een luierdag en dan naar Portugal.


3 opmerkingen:

 1. Natuurlijk zijn ze je niet vergeten! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt niet!!!!!

  We hebben het nog dagelijks over je.......in positieve zin hahahahah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's weer ff een oppepper, :)
   We kunnen wel teambuildennin Lisboa

   Verwijderen